Erik Fortier Music

Erik Fortier had als kind al een grote interesse voor muziek. Via blokfluitles op de basisschool en piano en keyboardles kwam hij voor praktijkoefening terecht in het schoolorkest. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met koren en als toetsenist maakte hij een start in de koorwereld. Al snel leerde hij naast pianospelen ook de functie repetitor te vervullen, waarna de stap naar het dirigeren nog maar klein was.

Inmiddels heeft hij vele koren geleid als dirigent, diverse theaterproducties gegeven en voelt het theater als zijn tweede thuis. Hij heeft met vele koren samengewerkt in diverse genres, van pop tot klassiek.

Enkele voorbeelden zijn: Popkoor The Anthony Singers, Popkoor Tune, Popkoor D'Accord, Popkoor Future, Jeugdkoor Smile, Diverse klassieke en religieuze Gemengde koren, Acapellakoor Genoot, musicalkoor Venlo, Musicalkoor l'Arschanté. Ook heeft hij diverse koren zelf opgericht zoals 't Koor te Beuningen en Gitta Gunther und die Schlagerfreunden te Malden en 50+ Vocals koren op diverse locaties.

Naast het werken met ensembles geeft hij ook privélessen, zowel piano/orgel, accordeon, blokfluit als zang. Ook als uitvoerend musicus werkt hij als begeleidend pianist en zanger (in ensembles). Zo heeft hij met "Gentle" - een vocaal kwintet - vele uitvaarten en bruiloften muzikaal verzorgd. En heeft hij zeer actief gewerkt als dirigent en organist binnen diverse kerken in klassieke setting. 

Binnen de BEE Happy Factory heeft hij met 2 partners gewerkt aan projecten op basisscholen, workshops en koorzingen op diverse niveaus. Deze maatschap is in 2017 gestopt en hieruit zijn de  "50+ Vocals" voortgekomen. Bekijk hier waar Erik werkzaam is als dirigent.